20

Bloemen bezorgen? Zo houdt de ontvanger ze langer goed!

De lente is alweer een poosje aan de gang en dat betekent voor bloemen vaak dat de periode van bloei op het punt van beginnen staat. En dus is het hoog tijd om een ander die je liefhebt een gunst te doen! Bloemen bezorgen is daar een mooi voorbeeld van. Nergens is het verrassingseffect namelijk groter dan als je overgaat tot dit besluit. Postbodes die doorgaans hun handen vol hebben met online bestelde pakketjes, staan ineens voor de deur met een fleurig boeket!

Om te voorkomen dat de bloempjes en bladeren van het boeket binnen een mum van tijd gaan hangen en in de groene kliko belanden, kun je maar beter wat voorzorgsmaatregelen treffen die ervoor zorgen dat een bloemen langer goed blijven. Welke dat zijn, lees je in dit blog!

De vaas

Geloof het of niet, maar het materiaal van de vaas is écht van invloed op de levensduur van de bloem. Kies je er bijvoorbeeld voor om de bloemen een tijdelijk thuis te geven in een onbehandeld metalen vaas, dan neemt de kans aanzienlijk toe op een te hoge zuurtegraad. Vazen van steen, glas of porselein zijn het meest bevorderlijk voor de levensduur.

Watertemperatuur

Vlak voor de bezorgde bloemen in een vaas zijn gestoken, is het tijd om de kraanhendel open te draaien en de vaas vol te gieten met water. Maar let op: de warmte van het water is hierbij leidend. Water dat namelijk te heet of te koud is, zal geen positief effect hebben op de kwaliteit van leven. Lauw water werkt verreweg het beste. Zwiep je wijsvinger dus even door de stroom, om te beoordelen of de temperatuur afdoende is.

Verwijder bladeren  

Verwijder bladeren

Zeg eens eerlijk: denk je dat er een moment komt dat hangende bloempjes nog weer tot leven komen? Helaas moeten we deze vraag met ‘nee’ beantwoorden. Je kunt de oudste bladeren dus maar beter verwijderen, want een deel van de aanwezige energie zal anders opgaan aan iets dat helemaal niet meer leeft. Pak de schaar dus ter hand en knippen maar!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply