36

Belangrijke tips om jouw huis in 2020 goed te beveiligen!

De afgelopen jaren is er in Nederland behoorlijk veel ingebroken. Ook in jouw omgeving ken je mogelijk wel iemand die slachtoffer is geworden van een inbraak. Uiteraard hoop je natuurlijk dat dit leed jou bespaard blijft. Om de kans op een inbraak te verkleinen, moet je zelf wel het nodige doen. Indien je niets doet, kan een inbreker zich namelijk vrij makkelijk toegang verschaffen tot jouw woning. Ben je van plan om jouw huis dit jaar te beveiligen? Dan kun je hierbij vast en zeker nog wel wat tips gebruiken. Daarom zet deze top slotenmaker uit Rotterdam hieronder een aantal tips op een rijtje!

1. Ga voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen

In Nederland zien we steeds meer woningen die beschikken over het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit keurmerk wordt toegekend aan huizen die in een bepaalde mate beveiligd zijn. Wil je jouw woning dit jaar beveiligen? Dan is het doel mogelijk om aan het einde van dit jaar over het Politiekeurmerk Veilig Wonen te beschikken. Denk echter niet dat je dit keurmerk gewoon ergens aan kunt vragen. Nee, want je moet aan bepaalde voorwaarden voldoen om het keurmerk voor jouw woning te bemachtigen. Zo moet jouw woning bijvoorbeeld voorzien zijn van inbraakvertragers. Ook mogen er geen zwakke plekken meer aanwezig zijn die het een inbreker makkelijk maken om binnen te komen.

2. Beveilig deuren, ramen en lichtkoepels

Om jouw woning veilig af te kunnen sluiten, zijn de toegangsdeuren voorzien van sloten. Lang niet alle sloten zijn echter even veilig. Is het alweer behoorlijk wat jaren geleden dat je jouw sloten vervangen hebt? Dan zijn deze mogelijk verouderd. Indien je in aanmerking wilt komen voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen, moet je jouw sloten vervangen door sloten met keurmerk. Deze sloten zijn uitvoerig getest en hebben op basis hiervan een beoordeling gekregen. Hoe meer sterren een slot met keurmerk heeft, des te lastiger het voor inbrekers is om deze te forceren. Om in aanmerking te komen voor het keurmerk, moet je overigens niet alleen toegangsdeuren van sloten voorzien. Nee, want ook ramen en zelfs lichtkoepels die bereikbaar zijn moet je beveiligen. Kies ook hier voor sloten met keurmerk om inbrekers buiten de deur te houden.

3. Zorg voor buitenverlichting

3. Zorg voor buitenverlichting

Veel mensen denken dat goed hang- en sluitwerk voldoende is om het Politiekeurmerk Veilig Wonen te krijgen. Dit is echter niet het geval. Een andere vereiste is namelijk dat er verlichting aanwezig is bij de deuren. We doelen in dit geval natuurlijk op buitenverlichting. Op deze manier kun je allereerst zelf zien wie er voor de deur staat wanneer er wordt aangeklopt of aangebeld. Ook zorgt deze verlichting ervoor dat inbrekers jouw woning sneller links laten liggen. Waarom? Omdat zij bij buitenverlichting in de spotlights staan. De kans dat zij door voorbijgangers gezien worden, is hierdoor een stuk groter. Zij lopen in dat geval meer risico om gepakt te worden, waardoor inbrekers woningen met buitenverlichting eerder links laten liggen.

4. Breng inbraakbeveiliging aan

Zijn jouw deuren, ramen en lichtkoepels voorzien van hang- en sluitwerk met een keurmerk? Dan denk je mogelijk dat jouw woning veilig is. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Inbrekers kunnen een slot namelijk nog steeds forceren. Het duurt dan alleen wat langer. Met bepaalde inbraaktechnieken slaagt menig inbreker er echter alsnog in een slot betrekkelijk snel te forceren. Je kunt dit voorkomen door inbraakbeveiliging aan te brengen. Hierbij kun je denken aan een anti-kerntrekcilinder of anti-kerntrekbeslag. Hiermee kunnen inbrekers namelijk niet langer de populaire inbraakmethode kerntrekken toepassen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply