15

Badkamer van je huurwoning pimpen: 8 handige tips

Wanneer je een woning huurt, is het meestal niet mogelijk om een grote make-over of renovatie uit te voeren. Maar waarschijnlijk wil je de huurwoning wel een beetje opknappen en een persoonlijk tintje geven. De badkamer kan bijvoorbeeld vaak wat extra aandacht gebruiken. Hieronder lees je 8 handige tips om de ruimte te pimpen zonder dat je toestemming nodig hebt van de verhuurder. Een badkamer van een huurhuis opknappen doe je zo!

1. Breng een nieuwe laag verf aan

Zijn de muren van de badkamer niet betegeld, maar (grotendeels) geverfd? Dan kun je gerust een nieuw kleurtje aanbrengen. Het geeft de ruimte een hele andere uitstraling. En zodra je de huurwoning moet verlaten, verf je het weer eenvoudig in de oorspronkelijke kleur. Tip: voor het beste resultaat gebruik je speciale badkamerverf.

2. Voeg planten toe

Met planten maak je iedere ruimte gezellig. Zet de badkamer vol met groen om direct een huiselijke sfeer te creëren. Koop wel planten die houden van een hoge luchtvochtigheid. Heeft jouw badkamer geen raam? Kies dan voor een paar mooie kunstplanten.

3. Koop een nieuwe badmat

Je verbloemt een oude of saaie badkamervloer eenvoudig met een leuke badmat. Ga niet voor een klein matje, maar pak uit met een groot vloerkleed. Let er wel op dat het kleed niet zomaar kan wegglijden en voeg eventueel een antislip mat toe.

4. Vervang de verlichting

Standaard badkamerverlichting is praktisch, maar vaak niet zo stijlvol. Vervang de verlichting dus eens voor moderne exemplaren. Met een grote hanglamp maak je bijvoorbeeld een mooi statement in de ruimte.

5. Gebruik zelfklevende tegels

Met plaktegels kun je oude vloer- en muurtegels eenvoudig wegwerken. Het is eigenlijk een grote make-over zonder de huurwoning badkamer écht te renoveren. Gebruik alleen zelfklevende tegels van hoogwaardige kwaliteit. Deze hebben een langere levensduur en zijn ook weer eenvoudig te verwijderen.

6. Vervang de douchekop

Een douchekop is vrij eenvoudig te vervangen. Ga dus eens voor een zwarte variant voor een stoere look of zoek een grote regendouchekop voor een luxe gevoel. Bewaar de oude douchekop wel voor de zekerheid, zodat je het weer kunt vervangen zodra je gaat verhuizen.

7. Koop een nieuwe wc bril

Is er een toilet aanwezig in de badkamer? Overweeg dan om een nieuwe wc bril aan te schaffen. Bijvoorbeeld in een frissere kleur of met een karakteristieke houtlook.

8. Pak uit met stijlvolle accessoires

De beste manier om de badkamer van je huurhuis te pimpen, is door uit te pakken met accessoires. Denk aan chique handdoeken, leuke opbergmanden, planten en mooie zeeppompjes.

Hoe zou jij een badkamer opknappen van een huurwoning?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply