17

Alles over boxsprings en wat je erop legt

Een goede nachtrust is essentieel voor een gezonde levensstijl en een belangrijk onderdeel hiervan is een comfortabel bed. Een boxspring is een type bed dat de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Boxsprings zijn bedden die bestaan uit een verend onderstel (box), een matras en soms ook een topper (topdekmatras). We vertellen je meer over boxsprings en wat je moet weten over de bijbehorende accessoires, zoals dekbedden, dekbedovertrekken en bedspreien. Wil je dergelijke producten kopen? Dan kan dat bij Dekbedgekte.

Boxspring toppers (topdekmatras)

Een boxspring topper, ook wel topdekmatras genoemd, is een extra laag matras die bovenop de boxspring matras wordt geplaatst. Een topper kan zorgen voor extra comfort en ondersteuning, maar ook voor een betere hygiëne. De topper kan eenvoudig worden verwijderd en gewassen, waardoor het bed altijd schoon en fris blijft.

Er zijn verschillende soorten toppers beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken. Zo zijn er toppers gemaakt van traagschuim, latex of koudschuim. Traagschuim past zich aan de vorm van het lichaam aan en biedt goede drukverdeling. Latex is van nature veerkrachtig en biedt een goede ondersteuning. Koudschuim heeft een open celstructuur en zorgt voor goede ventilatie en vochtregulatie. Welke topper het beste bij jou past, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en slaapgewoonten.

Dekbedden en dekbedovertrekken

Het kiezen van het juiste dekbed en dekbedovertrek is essentieel voor een goede nachtrust. Een dekbed moet warmte bieden tijdens de koudere maanden, terwijl het tijdens de zomermaanden juist koel moet zijn. Een goede keuze voor een boxspring is een 4-seizoenen dekbed. Dit dekbed bestaat uit een dunner dekbed voor de zomer en een dikker dekbed voor de winter, die aan elkaar bevestigd kunnen worden om een extra warm dekbed te creëren.

Er zijn verschillende soorten dekbedden beschikbaar, zoals donzen, synthetische en wollen dekbedden. Donzen dekbedden zijn licht en bieden veel warmte, terwijl synthetische dekbedden gemakkelijk te onderhouden zijn en anti-allergisch zijn. Wollen dekbedden zijn zeer geschikt voor mensen die het snel koud hebben, omdat ze warmte vasthouden en vochtregulerend zijn.

Het dekbedovertrek is niet alleen functioneel, maar kan ook een mooie toevoeging zijn aan de slaapkamer. Er zijn verschillende stijlen dekbedovertrekken beschikbaar, van effen kleuren tot opvallende prints. Kies een dekbedovertrek dat past bij de stijl van je slaapkamer en dat bijdraagt aan een rustgevende slaapomgeving.

Voor boxsprings zijn er speciale dekbedovertrekken verkrijgbaar. Deze overtrekken hebben vaak een extra lengte en breedte, waardoor ze perfect passen op de grotere matrassen van boxsprings. Let bij het kiezen van een dekbedovertrek ook goed op het materiaal en de warmteklasse. Een boxspring kan namelijk zorgen voor extra isolatie en warmte, waardoor je wellicht beter kunt kiezen voor een minder warm dekbed en dekbedovertrek.

Dekbedden en dekbedovertrekken

Bedspreien

Een bedsprei is een decoratieve laag die over het bed wordt gelegd. Een bedsprei kan niet alleen zorgen voor een mooie uitstraling van je boxspring, maar ook voor extra warmte en comfort. Bedspreien zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, patronen en kleuren, waardoor je altijd wel een bedsprei kunt vinden die past bij jouw persoonlijke stijl.

Als je een boxspring hebt met een topper, is het aan te raden om te kiezen voor een bedsprei die niet te dik is. Een te dikke bedsprei kan ervoor zorgen dat de topper minder goed wordt ondersteund, waardoor je minder comfortabel kunt liggen. Een dunne, lichtgewicht bedsprei is dan een betere optie.

Naast een bedsprei kun je ook kiezen voor extra kussens op je boxspring. Kussens kunnen niet alleen zorgen voor extra comfort tijdens het lezen of tv kijken, maar kunnen ook dienen als decoratie. Kies bijvoorbeeld voor kussens met een mooie print, of in een contrasterende kleur ten opzichte van de bedsprei en de rest van je beddengoed.

Houd je boxspring goed

Om een bed lang mee te laten gaan is het van belang om regelmatig je boxspring te onderhouden. Draai je matrassen regelmatig om slijtage te voorkomen, en maak je boxspring en matrassen goed schoon. Gebruik hiervoor een speciale matrassenreiniger en laat je matrassen goed drogen voordat je het bed weer opmaakt.

Kortom, een boxspring is een comfortabel en luxe bed waarbij het belangrijk is om te kiezen voor passende dekbedden, dekbedovertrekken en bedspreien. Zo creëer je niet alleen een mooie uitstraling van je bed, maar zorg je ook voor extra warmte en comfort tijdens het slapen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply