25

6 tips voor de inrichting van een kleine stadstuin

Heb je een tuintje in de stad, met maar beperkte ruimte? Daar kun je met een beetje creativiteit zéker iets van maken! De inrichting is misschien net wat ingewikkelder dan bij een grotere tuin – maar als het er eenmaal gezellig is aangekleed, heb je toch een fijn buitenplekje gecreëerd. Lees verder voor onze tips voor de inrichting van een kleine stadstuin!

Slim omgaan met beperkte ruimte

In een kleine tuin moet je slim omgaan met de ruimte die je hebt. Bedenk daarom een duidelijk plan voor je tuin: wil je er bijvoorbeeld het liefst kunnen loungen of juist een kleine moestuin beginnen? Als je de focus bepaalt, kun je je kleine tuin op basis daarvan inrichten. Een belangrijke tip om dit tot in precisie uit te werken: schakel de hulp in van een hovenier. Bij Langens Hoveniers werken experts die al van veel tuinen iets moois hebben gemaakt – zo pak je de tuinrichting meteen grondig aan! Of het nu gaat om het uitdenken van het ontwerp of het aanleggen van je tuin.

Tuin inrichten in de hoogte

Om slim om te gaan met de ruimte in een kleine stadstuin, werk je in de hoogte. Zo kun je verticaal tuinieren: je stapelt planten op in de hoogte, via een handige stelling aan de muur. Op die manier kun je een heleboel groen kwijt in je kleine tuin, zonder dat het veel ruimte inneemt!

Minimalistische begroeiing

Wat ook zo mooi is aan verticaal tuinieren? Hiermee richt je duidelijk één plek in voor het groen, waardoor het overzicht bewaart blijft. Wil je nog meer groen in je kleine tuin? Let erop dat de begroeiing niet te hoog is, zeker in het midden van de tuin. Je wilt er het liefst overheen kunnen kijken. Doorkijkjes maken de tuin namelijk wat ruimtelijker!

Lichte kleuren in de tuin

Om je kleine tuin zo groot mogelijk te laten lijken, doe je er goed aan om voor lichte kleuren te kiezen. Denk aan tuinmeubilair en tuinaccessoires in wit, beige of zand. Zo oogt je tuin groter dan wanneer je voor zwart of donkergrijs kiest. Ook het pad dat door je tuin loopt staat beter in een lichte tint.

Verlichting in een kleine tuin

Niet alleen de lichte kleuren tellen mee, maar ook de verlichting in de kleine tuin! Zorg dat je de verschillende hoeken van je tuin kunt verlichten zodra de zon ondergaat, om ook weer ruimtelijkheid te creëren. Verlichting naast het pad dat door je tuin loopt draagt hier tevens aan bij.

Kleine tuin: de ideale zithoek

Hoe richt je nu de zithoek in als je een kleine tuin hebt? Een grote loungeset past niet altijd. Maar een klein tuinbankje staat ook hartstikke fraai! Zet er een poef bij om je benen op te laten rusten. Slimme meubels zijn ook een uitkomst. Denk aan een tuintafel die je kunt uitschuiven: als er visite is, kun je ‘m wat groter maken. Of ga juist voor een barretje in je tuin, die al gauw wat minder ruimte inneemt. Zo zie je maar, genoeg mogelijkheden in een kleine tuin!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply