46

6 mooie schutting ideeën

Een schutting is fijn om te hebben. Je zorgt voor privacy in je tuin en als je kinderen hebt kunnen die rustig en beschut spelen zonder in de tuin van anderen te komen. De meeste houten schuttingen gaan zo’n 10-15 jaar mee en moeten dus vrij regelmatig vervangen worden. Is jouw schutting aan vervanging toe, of heb je nog helemaal geen schutting en wil je daarom een schutting kopen? Tussen deze 6 schutting ideeën vind je vast een mooi idee voor jouw tuin!

1. Bamboe schutting

Een schutting van bamboe ziet er mooi en bijzonder uit. Het is wel belangrijk dat de bamboe mooi recht is en alle stammetjes ongeveer even dik. Als je hier niet goed op let, is de kans groot dat je een slordig geheel krijgt. Een bamboe schutting is niet alleen erg mooi, maar ook goed voor het milieu. Bamboe groeit namelijk een stuk gemakkelijker en sneller dan de meeste houtsoorten. Vooral wanneer jouw droomtuin een natuurlijke uitstraling heeft met veel groen, is een bamboe schutting een prachtige combinatie.

2. Gesloten hout

Deze gesloten houten schutting lijkt wel wat op de standaard schuttingen die je overal ziet. Deze is echter van massief, zwaar hout en heeft een robuuste uitstraling. Je kunt niet tussen de schuttingdelen door gluren. Het is niet goedkoop om deze schutting te bouwen, maar hij is erg sterk en gaat jarenlang mee.

3. Beton en hout

Een moderne hype als het gaat om schuttingen is de schutting die bestaat uit beton en hout. De basis van de wand en de palen worden van beton gemaakt. Je kunt dit meestal niet zelf doen, want het is moeilijk om precies goed te doen. De tussendelen worden van hout gemaakt. Dat heeft als voordeel dat de schutting bijzonder sterk is, vrijwel nooit gaat rotten en er toch elegant uitziet.

4. Brede schuttingplanken

Schuttingplanken hebben een standaard breedte van 10-20 cm. In deze schutting is juist gekozen voor veel bredere planken. Dat geeft de schutting een bijzondere uitstraling. Het is niet alleen bijzonder, maar meestal ook wat goedkoper om de schutting op deze manier te bouwen. Wel is het verstandig om het hout te behandelen met beits of lak voor langere levensduur.

5. Schutting met trellis

Trellis is (deel van) een schutting, waar dunne latten voor gebruikt worden. De latten kunnen elkaar kruisen in een soort ruitpatroon, maar ze kunnen ook recht naast elkaar worden geplaatst. Trellis geeft wat meer openheid aan een schutting en zorgt voor een wat vriendelijker uitstraling.

6. Oud hout of steigerhout

De nieuwste rages in de tuin zijn het gebruik van oud hout en steigerhout. Van beide soorten hout kun je een mooie schutting maken. Een schutting van oud hout heeft meestal een karakteristieke en doorleefde uitstraling. Een schutting van steigerhout is vooral robuust en massief. Beide schuttingen geven een gave uitstraling aan de tuin.

Ben jij op zoek naar een mooie schutting voor je achtertuin? Dan heb je nu vast wat mooie ideeën opgedaan. Vergeet niet dat de schutting ook moet passen bij de inrichting van je tuin. Veel mensen vergeten dat, waardoor er een vreemd effect ontstaat. Het is verstandig om eerst deze vijf tips door te nemen voordat je een schutting aanschaft.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply