39

5 tips die het klussen leuker maken

klussen leuker maken

makkelijk mee te nemen deze roze gereedschapskist

Klussen in huis is leuk, want het knapt er goed van op. Bedenk goed welke klussen je zelf kunt, welke klussen je aan je vrienden kunt vragen en welke klussen je beter uit kunt besteden aan een professionele klusjesman.
Je kunt klussen leuker maken als je alles overzichtelijk en ontspannen kunt doen. Om je hier bij te helpen een 5 tal tips op een rij:

 

tip 1: je goed voorbereiden

Klussen lijkt soms eenvoudiger dan het is, bereid je goed voor op een klus. Zorg dat je goed weet wat je gaat doen en weet welke materialen en gereedschappen je nodig hebt. Tegenwoordig kun je veel opzoeken op internet, maar je kunt je ook laten voorlichten in de speciaalzaken. Een goed begin is het halve werk….

 

tip 2: werk met goed gereedschap

Goede gereedschap werkt prettig, waardoor je werk een stuk gemakkelijker gaat. Goedkoop is vaak duurkoop, het kan je uiteindelijk veel tijd opleveren om goed materiaal aan te schaffen. Zorg er ook voor dat je je gereedschap en kwasten goed schoonmaakt, dan kun je ze ook nog eens lang gebruiken.

 

tip 3: luister naar muziek

Tijdens het klussen is het fijn om gezelligheid te maken. Je kunt zin maken en genieten, je goed voorbereiden, vrienden uitnodigen om te helpen en alles opleuken met goede muziek. Een goede bouwradio is een prima investering, muziek maakt de wereld een beetje vrolijker. Het is niets erg als deze radio een beetje vies wordt of een kras oploopt…

 

tip 4 : blijf opruimen

Zorg dat je alles steeds goed opruimt. Ten eerste blijft de boel dan een beetje schoon en heb je aan het einde niet een hele lastige schoonmaakklus, bovendien blijven je spullen dan schoon. Daarnaast zorg je met het opruimen dat je steeds weet waar je de spullen neerlegt en ben je een stuk minder tijd kwijt met ernaar zoeken. Dat scheelt veel irritaties!

 

tip 5: zorg voor ontspanning

Van klussen word je moe, het is belangrijk dat je op tijd stopt. Als je door klust als je moe bent, loop je meer risico op schade of ongelukken en de kwaliteit van het werk wordt er meestal niet beter van. Nog snel even iets afmaken lijkt soms verleidelijk, maar regelmatig kost dit meer dan het oplevert om dat het net slordig is afgewerkt.
Zorg dat je tussendoor ontspant, neem een pauze om wat te eten en drinken en ga niet iedere avond door en door. Doe af en toe even niets of ga wat leuks doen. Hier vertraag je het werk niet mee, maar zorg je dat je energie in balans blijft.

 

Ik wens je een goede klustijd toe!

klussen leuke maken

een handig verftip via

klussen leuker maken

veel tips in het boek klussen voor dummies

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply