Villa Vals

In Zwitserland is een mooi huis, ‘Villa Vals’ genaamd, tegen de bergen aan gemaakt. Deze villa is een staaltje van Dutch Design met een goede Zwitsere kwaliteit. De villa is ontworpen door Bjarne Mastenbroek en Christian Müller van architectenburo’s SeARCH en CMA. De Villa ligt half in de berg, waardoor de glazen pui schuin op de berg ligt. Hierdoor heb je prachtig lichtinval en is het uitzicht erg mooi. De toegang tot de Villa gaat via een naburig gelegen houten schuur, waar een ondergrondse gang in de berg is gemaakt.

De villa is van binnen ook mooi om te zien, er is goed gebruik gemaakt van de ruwe materialen en kleuren daarvan. Vele ontwerpen van Dutch Designers als Hella Jongerius, Scholten & Baijings, Marcel Wanders hebben hun plek in het interieur gevonden. Als je de foto’s goed bekijkt, kun je het zo zien…
Lijkt je het wat om het eens van dichtbij te bekijken, dan kan dat zomaar. Je kunt deze villa als vakantie boeken, het heeft plek voor 10 personen. Het lijkt me geen straf om daar een week te vertoeven, want de omgeving is ook nog eens prachtig.

De foto’s zijn o.a. gemaakt door Iwan Baan, een Nederlandse fotograaf. Zijn portfolio is zeer bijzonder. De moeite waard om er eens in te kijken!

slaapkamer

 

de keuken van Villa Vals

de woonkamer

de lange tafel in Villa Vals

het lichtinval…