vijftig dingen die je niet meer doet sinds...

vijftig dingen die je niet meer doet sinds…

Mijn vent wordt vandaag 50 jaar… oei waar blijft de tijd… Ik zag op pinterest dit lijstje staan en ja hoor…. er is in de jaren veel veranderd. Vooral de laatste jaren gaat het snel. Onze kinderen kunnen al veel meer digitaal dan wij… Gelukkig kan ik nog wel eens zeggen: ‘luister nou maar naar je moeder, want deze keer weet ik het beter dan jij…’. Maar deze zin zal ik steeds minder uitspreken, vrees ik.

Als je het lijstje hieronder bekijkt, vind ik vooral ‘kaart lezen’ uit de tijd… Er zijn immers de navigatie-systemen. Laatst waren we ergens in de Achterhoek en heb ik toch op de kaart gekeken, want Serious Request was toch niet zo dichtbij als we dachten. Enschede bleek driekwartier rijden. Als ik vooraf op de kaart had gekeken, was ik toch anders op vakantie gegaan, ik wist niet zo goed waar ik was en dat voelt toch niet ok…. Dus ik ga maar eens vaker op de kaart kijken, heb ik mij voorgenomen.

50 dingen

Moet zeggen dat ik nooit telefoonnummers heb kunnen onthouden, maar mijn vent lepelt nog van alles op… Grappig hoe je hersenen werken. En een video kijken? Dat hebben we 2 jaar terug nog wel gedaan, maar nu met interactieve tv is alles weer anders. We nemen van alles op en kijken wanneer wij tijd hebben. Volgens mij gaat hier nog van alles in veranderen… Ik denk dat het nog een paar jaar duurt en dat we dan onze eigen tv avond samenstellen…Ik hoop het wel een beetje, dan skip ik als eerste de reclames eruit!

50 dingen

Thee en koffie zetten dat doe ik nog wel met de hand, want dat is gewoon het allerlekkerste. Want tegen handgeklopte melk, daar kan een koffieschuimer niet tegen op!

50 dingen

Als we op vakantie gaan dan doen we de dingen hieronder nog wel, zoals met de hand wassen, een krant kopen en een kaartje sturen. Het brengt structuur aan de dag, want een hele vakantie niks doen, dat is toch niet niks…
Zo, dat was even leuk om eens stil te staan bij de veranderingen van de tijd en de mooie illustraties!

4

5