slaapkamer

een eenvoudig en natuurlijke slaapkamer via stylecaster

Eén van de nieuwste trends van 2016 is dat de slaapkamer een belangrijke plek in ons leven wordt. De slaapkamer wordt meer en meer een plek waar je van alles doet. We gingen er al films kijken en ontspannen een boek lezen. Maar nu gaan we er ook de laatste mails checken, surfen op internet en op je laptop om wat zaken uit te zoeken. Je ziet steeds vaker dat mensen naast hun bed nu ook een stoelen of banken in je slaapkamer zetten om een huiselijk gevoel te creëren. In de slaapkamer zijn een aantal trends zichtbaar, ik zet ze even op een rij.

slaapkamer

de slaapkamer trends, foto via blogacavolo

De laatste trends voor de slaapkamer

1. Kleur: Kies een kleur die bij jou en je stijl past. Kleur brengt sfeer en geborgenheid, dat zijn zaken die wel in een slaapkamer passen. In 2016 gaan we veel donkere kleuren gebruiken, vooral ook om het onderscheid tussen dag en nacht te benadrukken. Dat lijkt me geen ongezonde kleurkeuze….
2. Laag over laag: We gebruiken tegenwoordig graag laag over laag, dit straalt comfort uit en je kunt je creativiteit goed kwijt. Bij een bed begint dit bij de onderste laag, het matras. Begin met kwaliteit matrassen voor een lage prijs, leg daarna lakens en een warm dekbed erover heen. Over dit dekbed leg je nog een warm plaid en dikke kussens. Zo kun je altijd lekker rechtop zitten en je boek of je laptop lezen. Er zijn ook veel verticale lagen te zien. Deze kun je creëren met mooie hanglampen en allerlei posters en vazen en flessen.
3. Meer groen: de kamerplant heeft inmiddels een vaste plek in het interieur ingenomen. Planten in je slaapkamer zijn erg gezond. Het zuivert de lucht, ze brengen zuurstof en houden de luchtvochtigheid op pijl. Je kunt in dit artikel van goed eten gezond leven er meer over lezen. Wat zou jij graag in je slaapkamer willen veranderen? Ik ben benieuwd!

slaapkamer

een slaapkamer met de kleur okergoud van 2016 foto via houseandgarden

slaapkamer

een sfeervolle slaapkamer via urbanoutfitter

Als je nog meer wilt weten over de trends van 2016 dan is dit achtergrondartikel wat ik van de week schreef leuk om eens te lezen! Je kunt ook mijn pinterestbord interieurtrends voor 2016 bekijken.