Langzaam zag je steeds meer spullen met touw komen, maar inmiddels zie je het overal. We kunnen het dus hardop zeggen: het touw is weer terug in het interieur. De oude ambachten worden nog steeds veel toegepast. We borduren, we naaien, we breien en haken en ook weven en macramé wordt weer veel toegepast. Hiervoor gebruiken we katoen, wol en uiteraard ook touw. In de jaren 80 werden er ook veel spullen gemaakt van touw en deze zijn weer terug van weggeweest. Op internet zie je veel zelfmakers met touw en in de (web)winkels zie je veel accessoires gemaakt van touw. Je krijgt een beetje vintage nautische gevoel van, die ook erg goed bij een natuurlijke of Scandinavische woonstijl past.

Om je even te laten voelen hoe het eruit ziet, zet ik een aantal leuke touw-accessoires op een rij:

Een touwladder van touw

We laten graag onze spullen goed zien, een goed idee van seasons om van planken en touw een eenvoudig kastje te maken. Ziet er stoer uit!

touw

een touwladder voor het raam zelfmaakplan via seasons

Een mandje van touw

Ze zijn er in vele soorten en maten te vinden, maar als je net niet de juiste kunt vinden… dan kun je ook eenvoudig zelf een exemplaar maken.

touw

een mandje van touw via centsationalgirl een schommel

een schommel van touw

Je kunt een schommel gebruiken om te schommelen, maar je kun ook andere dingen mee doen of op zetten. Ik zie allerlei varianten met boeken en planten, maar het kan uiteraard ook naast je bed.

touw

een schommel als nachtkastje via houseandgarden

Een lamp van touw

Je kunt van een touw ook een lamp maken.. Touwlamp manilla wordt met de hand gemaakt in Nederland en is standaard verkrijgbaar in 3 maten: van 1,2 en 3 meter. Als je een lange touwlamp koopt, kun je het in de leukste knopen aan elkaar knopen. Ziet er stoer uit!

touw

een lamp gemaakt van touw via touwlamp.nl 

En.. ga jij ook aan deze trend meedoen???