scandinavische

de spring/summer collectie van bloomingville

Ieder jaar zet ik een aantal bekende Scandinavische woonmerken op een rij. Om te zien wat voor trends ik zie en hoe ze deze verwerken in hun collecties. Ik kijk dan vooral naar welke kleuren ze gebruiken, welke materialen ze toepassen en hoe ze dit in een ruimte neerzetten en stylen.

Voor het eerst zie ik minder gemeenschappelijkheid. Bijzonder! De kleuren, de materialen en de stijl zijn duidelijk anders. Of het is strak met lijnen of het is soms ineens losser. We hebben zo lang de geometrische vormen gehad, het lijnenspel en de lichte kleuren. Even wennen dat dit tij gekeerd is 🙂

De Scandinavische woontrends van 2016

Ik zie wel de trends van 2016 terug in de verschillende collecties. Zo zie ik de kleuren rose quartz en serenity van Pantone terug. Een mooie zachte kleur die goed bij de Scandinavische woontrends past. In deze woonstijl overheerst vaak neutrale kleuren, daar passen het mooie grijs en verschillende zandkleuren.
Dit jaar overheerst naast koperen accessoires ook goud de collecties. De twee glimmende materialen passen goed bij elkaar, maar het is ook mooi als glimmende en doffe accessoires gecombineerd worden.
Verder zie je de ambachtelijke producten in verschillende collecties. Zo zie je geknoopte wanddecoraties, rieten manden en keramiek.

het levende groen

Wat wel in veel van de Scandinavische merken te zien is, is het levende groen. De kamerplanten, cactussen en het werken in de tuin staan centraal. Er is veel aandacht voor moestuinieren, bloemen en dus veel planten. Ik bedoel dan ook echt veel planten bij elkaar. Dat ziet er levend en gezond uit!

scandinavisch

de Spring/Summer collectie van house doctor

scandinavische

de Spring/Summer collectie 2016 van Ferm Living

scandinavische

de Spring/Summer collectie van 2016 van Muuto

scandinavische

de Spring/Summer collectie 2016 van Madam Stolz    

scandinavisch

de Spring Summer collectie van 2016 van Ikea