tv

wat te doen met de tv…..

Veel mensen zijn blij met de tv in huis en sommigen niet, want de één is dol op een beeldscherm en de ander dus niet… Tja, dat kan een probleem zijn, want de tv in huis is moeilijk weg te denken. Zelf kijken wij weinig tv, maar mijn kinderen (helaas) weer wel. Altijd weer een strijd.
Vaak komt bij een interieuradvies de vraag: wat zullen we nu eens met de tv doen. Gelukkig komen er steeds meer oplossingen voor dit probleem en bij elke stijl is er wel iets te bedenken. Om jullie op ideeën te brengen zet ik een paar voorbeelden op een rij.

mooie kast
Je kunt gewoon een mooie kast kopen en daar je tv op of in zetten. Je kunt binnen jouw woonstijl vast een mooi passend exemplaar vinden. Een ander idee is het om het bijvoorbeeld een beetje te overdrijven, zodat het een eyecatcher wordt.

een tv kast in jouw stijl...

een tv kast in jouw stijl…

tv kast jaren 50-look als eyecatcher  uit Otto webshop

tv kast jaren 50-look als eyecatcher

schuifwand
Je kunt een schuifwand maken waar je de tv achter hangt. Als je tv wilt kijken, schuif je de wand weg en wil je hem niet zien dan schuif je de deur ervoor. Deze variant kun je goed zelfmaken. Je kunt het klein of groots toepassen, je kunt het in je eigen stijl maken en je kunt het elke kleur geven die je maar wenst…

de tv achter een schuifwand via oneline wsj

de tv achter een schuifwand via oneline wsj

tv achter schuifwand via miasinterior

tv achter schuifwand via miasinterior

tv lift
Er zijn tegenwoordig kasten waar de tv met een lift in weg kan zakken. Hierin zijn verschillende prijscategorieën mogelijk en is er voor ieder wat wils.

een liftkast voor de tv via muurbeugel

een liftkast voor de tv

aan de wand
De tv kun je ook gewoon bevestigen aan de wand en het laten voor wat het is. Je kunt wel bijvoorbeeld een voorzet-wand timmeren en hem daar op bevestigen. Op deze manier kun je gelijk alle snoeren weg werken Een ander idee is om een wandsteun te gebruiken, waardoor je de tv bijvoorbeeld kunt draaien en weer terugschuiven als de tv uitgaat. Er zijn veel tv steunen te koop, kijk bijvoorbeeld eens in de Otto webshop.

tv aan de wand via weburbanist

tv aan de wand via weburbanist

een oplossing voor de tv aan de wand via pinterest

een oplossing voor de tv aan de wand via pinterest

Een ander idee is om een compositie te maken aan de wand en je tv tussen posters, kaarten en foto’s te hangen. Je kunt ook zelf een poster of schilderij over je tv scherm heen hangen. Je maakt dan een houten frame op de maat van je tv scherm en spant daar een mooie stof of een poster overheen… Kijk je een keer geen tv, dan hang je dat frame over het scherm heen…..
Maar, je kunt ook juist gebruik maken van je tv en er een lekker vuurtje in laten branden. Er zijn cd’s te koop waar zelfs het geluid van een knapperend vuurtje als achtergrondmuziek hoorbaar is. Zou je het daar echt warm van krijgen??? Mmmmmmm

een haarvuur voor in de tv, demo te vinden op yout tube

een haardvuur voor in de tv, demo te vinden op you tube