Pantone kiest ieder jaar een kleur die volgens hen een goede uitdrukking geeft aan de algemeen heersende stemming en maatschappelijke bewegingen. Dit jaar kozen ze als de kleur van 2016 Rose Quartz en Serenity. Voor het eerst dat ze niet 1 maar 2 kleuren uitkozen, het zijn 2 kleuren die elkaar goed aanvullen.

Volgens Pantone is Rose Quartz een overtuigend maar milde toon die mededogen en een gevoel van kalmte uitstraalt. Serenity is gewichtloos en luchtig, zoals de uitgestrektheid van de blauwe lucht boven ons, waardoor een gevoel van rust en ontspanning ontstaat, ook in turbulente tijden.

Nou, een mooie kleur en inderdaad goed gekozen. Het valt me op dat deze kleuren vooral terug te zien zijn in de mode. In het interieur lukt het vaak moeilijker. Om wat voorbeelden te laten zien, heb ik hieronder een verzameling gemaakt. Wat vind jij ervan, vertel… ik ben benieuwd!

Zoek je nog meer inspiratie, kijk dan eens op mijn pinterestbord van deze kleur.

Fexa heeft een heel andere kleur voor het nieuwe jaar gekozen, daar heb ik al verschillende dingen over geschreven, kijk ze eens door!

rose quartz en serenity

rose quartz in het interieur via apartmenttherapy

rose quartz en serenity

de kleuren van 2016 volgens pantone via pinterst

rose quartz en serenity

de kleur van 2016 via french by design

rose quartz en serenity

kleur van 2016 via residencemagazine