giga origami vogels in Tropenmuseum

giga origami vogels in Tropenmuseum

Zoals jullie misschien al weten, ben ik gek op origami. Als een origami figuur overzichtelijk is, vind ik het leuk om te maken. Ik was dus blij verrast om te lezen dat er in het Tropenmuseum in Amsterdam een giga origami project is. Nog wel van kunstenaar Sipho Mabona, ik heb al eens in een bericht werk van hem laten zien. Echt prachtig!

origami

de kunstenaar Sipho Mabona

De hele zomer, tot en met 31 augustus, kan iedereen vouwen en meebouwen aan een uniek kunstwerk van origamivogels. De Lichthal van het Tropenmuseum is daarvoor speciaal leeg gemaakt en zal vol komen met prachtige vogels. De Zwitserse origamimaster Sipho Mabona heeft voor het Tropenmuseum giga origami vogels gevouwen en gaf daarmee het project letterlijk en figuurlijk een vliegende start. Als je een bezoek brengt aan het museum kun je meevouwen en laat je het kunstwerk aanzwellen tot een zwerm van duizenden origamivogels! Wow…. wat zal dat er mooi uitzien.

Ik ga beslist een gaatje zoeken in mijn agenda en ga meehelpen aan dit kunstwerk. Vooral omdat ik zie dat je een les kunt volgen om deze vogel te vouwen. Hij ziet er namelijk een beetje ingewikkeld uit en meestal haak ik dan op 2/3 af…. Wat zal het leuk zijn om met veel mensen samen aan tafel te zitten en iets te maken. En… ga jij het ook proberen? Hier vindt je alle praktische informatie.

Zoek je nog leuke dingen om van papier te vouwen? Kijk dan eens op mijn pinterestbord origami of kijk eens op dit bericht met de origami strikjes-slinger, of dit bericht met origami streetart. Een leuke klus voor een zomerse zwoele avond!

origami

de giga origami vogels in het Tropenmuseum

origami

vouwles in het Tropenmuseum