gedurfd interieur

een werkplek met lef… fotograaf Petra Bindel

En… ben je een durfal in je interieur? Heb jij een beetje lef en probeer je weleens wat anders uit? Om je uit te dagen en te inspireren zal ik wat voorbeelden laten zien van gedurfd wonen…

gedurfd wonen ‘spannende kleuren’

De meest gebruikte kleur in Nederland is de kleur roomwit. Het voordeel van wit is dat het met alle kleuren matcht. Ook is het een lichte kleur waardoor het een ruimte groter laat lijken. Maar ja: wit is ook maar wit en kleur brengt gewoon meer sfeer! Bij het kiezen van kleur heb je (kort door de bocht) 3 keuzes:
1. Je kiest voor wit en brengt kleur en sfeer aan met accessoires.
2. Je kiest kleuren evenwichtig bij elkaar, zoals ton-sur-ton. Dan komen de kleuren van 1 kleurstrook en passen ze goed bij elkaar.
3. Je kiest een duidelijke stevige kleur, omdat je deze mooi vindt. Vervolgens ga je deze kleur als eye catcher gebruiken in je interieur. Je kunt de kleur op 1 wand zetten, maar je kunt ook spelen met deze kleur en probeer buiten de lijntjes te denken. Schilder bijvoorbeeld een deel van de muur, schilder of behang alles in de buurt van de kleur in dezelfde kleur of schilder iets wat je sowieso niet  zou verwachten… verras!

gedurfd wonen

dapper kleurgebruik links: via skonahem  rechts: via VT wonen

gedurfd wonen ‘net even anders’

Je kunt spullen in je interieur gebruiken zoals het hoort, of je kunt het met een andere blik bekijken. Kijk eens anders naar een functie, je kunt jezelf vragen stellen als:
‘Moet dat meubel wel op de grond staan…’ je kunt het ook stapelen, ophangen of op een andere manier neerzetten.
‘Hoe kan ik de prachtige kleuren van het kleed beter uit laten komen…’, moet dat mooie kleed wel op de grond liggen of kun je er juist meer van genieten als het aan de muur hangt?
‘Hoe kan ik deze vrolijke tegel goed gebruiken…’, moet deze mooie tegel wel alleen op de vloer, hoe zou het staan als het doorloopt op de wand?

gedurfd wonen

kijk eens anders… links: via Shubin and Donaldson en rechts via Riikka Kantinkoski

gedurfd wonen ‘wees origineel’

Je kunt ook lef hebben met de meubels, verlichting of accessoires, deze hebben we allemaal nodig en zijn er in vele soorten en maten te vinden. Ook hier kun je bijzonder dingen doen en buiten de bekende paden lopen.. Zo kun je met meubels mooie verrassende combi’s maken, er is bijvoorbeeld bij eyoba veel keuze!  Je kunt ook mooie lampen kopen die je op een bijzondere manier combineert of etaleert. Je kunt kiezen voor één mooie lamp, maar je kunt er ook een paar mooie bij elkaar hangen. Kijk fris, wees origineel en probeer de geldknop even uit te schakelen. Gelukkig zijn er ook echt veel betaalbare hanglampen te vinden!

originele verlichting... links via designmeetsstyle en rechts een lamp van vita

originele verlichting… links via designmeetsstyle en rechts een lamp van vita

Tips

Wil je meer lef in je interieur en spelen met kleur, maar vind je het lastig om de juiste kleur te kiezen… dan kun je het stappenplan uit het artikel hoe kies je kleur in je interieur doorlopen.
Wil je een beetje meer lef en buiten de kaders denken, ga dan stap voor stap onderstaande vragen even langs.
1. Wat is je doel?
Wil je iets met kleur, wil je het net anders of zoek je een origineel idee?
2. Wat zegt je gevoel?
Wil je het doen omdat je je interieur meer wil laten spreken, wil je jezelf verrassen of heb je een andere onderliggende gedachte?
3. Wat zegt je verstand?
Er zijn altijd veel maars te bedenken, zoals: ‘dat het een lastige klus…’, ‘het kost veel geld…’, ‘ik zie er tegenop, waar moet ik beginnen..’. Maar let op mijn woorden: de andere kant is dat je er veel energie van zult krijgen en met plezier naar het eindresultaat zult kijken!
4. Hak de knoop door.
Doe… maak een plan (hoe klein of groot ook) en ga aan de slag!

Veel plezier! Maak er wat moois van!

gedurfd wonen

verrassend interieur vanwege de combi en de knipoog…#fun  via bloodandchamp