Thonet stoel in een kleed

De ontwerper Zuid Koreaanse onwerper Soojin Kang heeft gebreide kunstwerken ‘Seatings’ rondom gebreide stoelen gemaakt. Ze heeft al eerder een collectie gemaakt met breien, wol en stoelen. Ze heeft daarin geprobeerd traditionele ambachten aan een hedendaagse context te koppelen. Ze is in de collectie ‘Seating’ hierop verder gaan borduren en komt nu met deze combinatie van stoelen, breien en vloerkleden uit.
Ze heeft een heel wollig verhaal over ambacht, emoties, denkprocessen, hergebruik en traditionele technieken. Best leuk en interessant om te lezen, maar ik zie dat er niet zo in terug en raak de weg kwijt. Ik zie wel dat het mooi is, ik vind de combinatie wol en stoel prachtig. De kleuren zijn mooi natuurlijk en ik zie ook dat de materialen er erg goed uitkomen….
Haar werk is ook te zien in de Mintshop in Londen, alwaar ze ook woont en werkt. In Londen hebben ze nog veel meer mooie dingen om te bekijken by the way… Een nieuwe reden om toch eens naar London te gaan. Ik moet immers ook al langs de Folklore shop…..

Thonet stoel rechtop

de thonet stoel in het carpet

gebreide of breiende stoel….