sea found garden

een zeeplanten tuin in een fles

Van de week zag ik veel groen en veel glas en zo ontstond mijn nieuwsgierigheid of er groen in een fles kon groeien. Zijn er tuintjes in een glazen fles?
Als snel vond ik een experiment van David Latimer. Hij plante in 1960 een plant in zijn grote fles en bewaterde dit in 1974 voor de laatste keer voor hij de fles afsloot. Na 40 jaar groeit de plant nog steeds en heeft het dus zijn eigen eco-systeem gemaakt. Het enige wat nodig is, is zonlicht.

al 40 jaar in een fles

al 40 jaar in een fles

Ook vond ik tijdens mijn zoektocht een zee-gevonden verzameling van slugandsquirrel. Ze hebben een verzameling zeeplanten in glazen flessen gestopt. Het is een mooie verzameling geworden. Vraag me wel af hoe ze het zo mooi gedaan hebben, en hoe het water zo helder blijft. Maar dat staat er niet bij… Geduldig werken, denk ik…

sea lants in a bottle

sea plants in a bottle

sea plants in a bottle

sea plants in a bottle

Heb je thuis een grote fles en je wilt er een tuintje in maken, dan kun je hieronder een beschrijving vinden hoe je dat moet doen. Maar heb je geen grote fles, dan zijn er genoeg andere mogelijkheden!

tuintje in een fles

tuintje in een fles

een flessentuint

een flessentuin