telefoonlenzen

de lenzen op mijn i phone van telefoonlens.nl

Ik maak vaak foto’s met mijn i phone. Omdat ik het gemakkelijk vind om mijn telefoon te gebruiken, ging ik op zoek naar handige hulpmiddelen om betere foto’s te krijgen.

Allereerst gebruik ik een aantal apps die het foto maken verbeteren en waarmee ik de foto’s een beetje mooier kan maken. Zo kocht ik een poos geleden al camera+ en maak ik gebruik ik voor de opmaak van de foto’s diptic en over.

Ik heb het volgende gebruikt voor het experiment:
een statief die je alle kanten kunt opbuigen
een cover voor i phone 4
een fisheye macro-lens via telefoonlens.nl

Ik moest even zoeken naar de functie van de lenzen. Het is zo klein dat je haast niet gelooft dat er iets zou verbeteren. Deze twee-in-één lens is een combinatie van de fisheye en de macro lens. De lens kun je uit elkaar te schroeven. De lens geeft het macro effect als u het bovenste gedeelte van de lens eraf schroeft, en het fisheye effect als de beide delen aan elkaar zijn bevestigd. Ik heb 3 foto’s gemaakt waarvan ik er geen een heb bewerkt…

telefoonlenzen

een foto van het tafereel zonder een lens

1. gewone foto: Ik gebruik altijd de app van camera+. Deze maakt veel betere foto’s dan de gewone camera. Soms is het even zoeken naar het scherpste punt en moet je goed opletten dat hij scherp maakt wat ik graag wil…. Maar je kunt de foto heel fijn bewerken in de app zelf en is het resultaat vaak goed naar mijn zin.

telefoonlenzen

2. de foto met de fisheye lens

2. Fisheye lens 180+
De fisheye-lens legt met een beeldhoek van maar liefst 180° vast, wat een prachtig perspectief en ruimtelijk effect geeft. Maar ik moet wennen aan het beeld. Het valt me wel op dat het midden van de foto mooi scherp en goed van kleur is.

telefoonlens

3. de foto met de macrolens maakt de pompom dichtbij..

3. de macrolens
Als ik de fisheye lens eraf schroef hou ik de macrolens over. Hij werkt alleen goed als je de lens heel dichtbij het object houd. Dat is even wennen, maar leuk om mee te experimenteren. Je ziet dingen die je anders niet zou zien…Ik ben ook blij met het lichtinval in de foto’s, die is mooi.

telefoonlens

3. de fto met de macrolens ingezoemd op een denneboomtakje

Ik kon het niet laten om toch even de foto’s te bewerken. Net iets de oplichten, net iets van de felle kleur eraf halen of het formaat anders.. Hieronder het resultaat.

Verder heb ik nog een ander experimnet gedaan… deze week meer daarover!

telefoonlenzen

de foto’s met de verschillende lenzen