douche

een badkamer met een mooie douche via styleathome

We zijn ernstig toe aan een nieuwe badkamer. Het lekt, het is gedateerd, er moet geverfd worden en is niet handig ingedeeld. Ik ben dus een beetje aan het nadenken en me aan het inlezen. Dit artikel staat vol tips die ik goed kan gebruiken bij het maken van het plan. Want hoe zit het met de maten, wat vind ik mooi en welk meubilair zullen we mooi genoeg vinden…. Een boel vragen als je graag wat moois wilt.

Het belangrijkste in de badkamer is de plek van de douche. Naar mijn mening is dit cruciaal voor de indeling van de badkamer. In ieder geval weten we dat we graag een walk inn douche willen.

Als je een walk inn douche wilt, heb je een belangrijke keuze te maken. Je kunt deze van verschillende materialen laten maken, zoals beton, tegels of van glas.

een wand
douche

een walk inn van beton via decocrush

Als je kiest voor een muur (met of zonder tegels) als inloopwand, dan moet je wel een ruime ruimte hebben. Het voordeel is dat je een extra muur hebt waar je iets tegenaan kunt zetten. Een nadeel is dat het de ruimte wat kleiner maakt en dat het veel licht tegenhoudt.

glazen wand
douche

een douche met een glazen wand via contemporist

Als je kiest voor een glazen wand dan krijg je meer een ruimtelijk gevoel. De ruimte oogt open en er is veel lichtinval. Een nadeel is dat je niets tegen deze wand kunt aanzetten.

Laatst kwam ik bij de megadump Tiel mooie en betaalbare voorbeelden tegen van een inloopdouche ik zie van een douchewand van glas, hoe meer ik ervan overtuigd raak dat ik dit graag zou willen. Ik hou gewoon van licht! En jij?

douche

inloopdouche van de megadump Tiel

douche

een lichte douche via designsponge