binnenkijker

een binnenkijker via westwing

Op de site van Westwing vond ik een inspirerende binnenkijker bij Interior Junkie. Dit is het blog van Elisah die als klein meisje al plattegronden tekende en met passie huizen aan het bouwen was met lego. Vier jaar geleden kocht ze een huis en daarmee herontdekte Elisah deze passie van vroeger. Ze besloot het roer om te gooien en haar baan bij een modetijdschrift te verruilen voor een eigen interieurblog.

Wat gegevens op een rij:

Naam: Elisah Jacobs van Interior Junkie
Woonplaats: “Fout-Zuid” in Amsterdam
Inspirerend merk: Everything Scandinavian
Favoriete designer: Piet Hein Eek en Marcel Wanders
Best ingerichte hotel: Ace Hotel in New York
Favoriete bloem: Orchidee
Verzameling: KLM huisjes
Stylingtip: Japans Washi Tape
On trend now: Cactussen, ingelijste vlinders & stolpen vol curiosa
Industrial Living: grote industriële lampen boven de eettafel geven jouw huis een stoere look

Van origine komt de blogger uit Zwolle, maar nu wil ze nergens anders wonen dan in Amsterdam of New York. “Ik word rusteloos van de rust in een dorp. Als ik mijn voordeur open doe, wil ik geprikkeld worden. Nu kom ik direct in de hectiek terecht: heerlijk.”
Elisah wil met haar blog iedereen aanspreken en inspireren. “Het maakt niet uit of je Mientje uit de Achterhoek bent of een reislustig modemeisje, iedereen heeft wel iets met wonen.”

Elisah kiest voor een rustige basis en brengt kleur aan in huis door te spelen met multicolor accessoires en kleurrijke bloemen. Ze heeft een opvallende woonstijl: ze mixt vintage met design en industrieel. Dit kun je direct terug zien aan de vintage accessoires, de lekkere strakke bank en de kast van Pastoe in de slaapkamer.

binnenkijker

de slaapkamer met een uniek bureau en bijzondere kast..

Een huis inrichten doe je niet zomaar. Ze heeft er ruim vier jaar over gedaan om haar inboedel bij elkaar te zoeken en het huis af te maken. “Het eerste dat we kochten was een hoekbank van leer en zoals je ziet staat die bank er nu niet meer.
Haar tip? Koop niets overhaast. Kijkt eerst naar wat werkt in je ruimte, hoe de ruimte voelt. Zoek de knusse hoekjes en kijk welke kleuren goed bij elkaar passen. Zo kom je uiteindelijk tot een interieur waar je helemaal happy mee bent.”

Stylingtip:

Alles in hetzelfde lijstje? Niet doen! Kies voor verschillende kleuren en materialen en krijg hiermee een ‘leuk mix & match effect’.

binnekijker

mix and match vintage met allerlei schilderijlijstjes

Haar woonstijl:

Typerend voor de stijl van Elisah is de hoeveelheid gerecyclede en gebruikte items in huis. Blikvangers zijn de verroeste lockerkast en de oude houten kratjes die ze heeft omgetoverd tot boekenplanken.

binnenkijker

De vintage lockerkast van Elisah is een opvallende verschijning

De leukste dingen vindt ze vaak op marktplaats, op verschillende markten en in kringloopwinkeltjes. “Kopen bij kleine aanbieders en op markten is geweldig, omdat bijna niemand dan dezelfde spullen heeft en je vaak echt unieke dingen tegenkomt.

Haar favoriete items zijn de koffers van de grootouders van mijn vriend. Zij zijn gevlucht van Indonesië naar Nederland met hun hele hebben en houden in deze koffers, ze hebben dus veel emotionele waarde…

binnenkijker

de mooie koffer als basis voor kleine curiosa

De toekomst? Elisah staat te springen om zich met Interiorjunkie ergens op de grachten te vestigen. “Mijn doel is nu om meer naamsbekendheid te genereren en volgend jaar mijn eigen kantoor te vestigen, samen met mijn team van bloggers. Over tien jaar hoop ik alleen nog maar met interieur bezig te zijn, in het buitenland te wonen met mijn vriend en de kat én ben ik ook aan het werk als inkoper. Wil je meer weten over Elisah en Interior Junkie…neem een kijkje op haar blog!

En wil je shoppen in de stijl van Interior Junkie of in die van jezelf? Je vindt alles voor je huis bij Westwing.nl

binnenkijker

een lange tafel om lekker aan te lezen, werken of eten bron

binnenkijker

een grote kast voor de boeken

Zoek je nog meer binnenkijkers om inspiratie op te doen? Op de site van Westwing vind je veel inspiratie,  binnenkijkers, en leuke aanbiedingen….!

<a href=”http://de-tafel-van-10.webshopapp.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=16887_616535_238638_&amp;r=” target=”_blank” rel=”nofollow”><img src=”http://ti.tradetracker.net/?c=16887&amp;m=616535&amp;a=238638&amp;r=&amp;t=html” width=”336″ height=”280″ border=”0″ alt=”De Tafel Van 10 (online) woonwinkel” /></a>

binnenkijker

een binnenkijker via westwing