okergoud

okergoud op de muur via my attic

Het jaar 2016 is al even op streek. Goed om even te kijken hoe het met de kleur okergoud staat. Okergoud is namelijk de kleur van 2016. Langzamerhand moet deze kleur dus ingeburgerd zijn en in veel interieurs te zien zijn ?.

Okergoud is een zonnige en vrolijke kleur die het interieur opfleurt. Deze warme kleur brengt vrolijkheid, levenslust en vrijheid. De kleur is naar buitengericht en roept creativiteit, fantasie en motivatie op. Geen diepgaand emoties, maar luchtigheid, want deze kleur is ruimdenkend en scherpzinnig. Kortom, okergoud is positief en mooi. Het vertegenwoordigd de trend die goud vertegenwoordigd, want de kleuren koper en goud blijven hip en passen hier goed bij.

Er zijn een paar manieren waarop je okergoud kunt gebruiken in je interieur.

okergoud op je wand

Als je van kleur houdt en je hebt een beetje lef, dan kun je eenvoudig een pot latex halen en de kleur op je wand schilderen. Je kunt de hele muur schilderen, maar je kunt ook ervoor kiezen de kleur op een creatieve manier te gebruiken. Bijvoorbeeld een vlak op de muur, een stukje de hoek om schilderen, de binnnekant van het raamkozijn of dip dye waardoor de kleur zachtjes wegloopt….

okergoud

okergoud op je wand via admagazine

okergoud in de meubels

Vind je de muren schilderen een beetje too much, dan kun je ook bedenken om meubels in deze kleur aan te schaffen. Er zijn al veel leuke spullen op de markt, maar zit het er niet voor je bij, dan kun je altijd nog spullen schilderen. Het haalt net alles op!

okergoud

een binnenkijker bij westwing

okergoud in accessoires

Uiteraard kun je de kleur okergoud ook terug laten komen in accessoires. Er zijn genoeg kussens, plaids, vazen, overtrekken en noem maar op te verkrijgen. Het staat zonnig en is een aanvulling op een eenvoudig kleurpallet. Geel matcht eigenlijk met alle kleuren, dus dat is fijn!

okergoud

accessoires in de kleur okergeel via bintihome

Zoek je nog meer inspiratie en ideetjes om okergoud toe te passen in je interieur… kijk dan eens rond op mijn pinterestbord. Succes!

Bewaren