geel

de eerste narcis in onze tuin staat zij best te doen…

En ja hoor…. de eerste tekenen staan hun best te doen in onze tuin… Het is nu echt LENTE! Blij kijk ik om mij heen, want ik ik ben dol op de lente… Ik denk dan aan de zon, aan het nieuwe groen en de jonge dieren…

de kleur geel

Ook denk ik dan erg aan de kleur geel. Geel staat voor energie, vreugde, geestkracht, luchtigheid en lichtheid van het bestaan. De kleur geel is een zonnige positieve optimistische kleur die meer focus en concentratie brengt. Verder heeft het een positieve invloed op je zelfvertrouwen, je zelfbeeld en je eigenwaarde. Geel is ook de kleur van de wijsheid, een groot denkvermogen en hoge intelligentie. Geel activeert de hersenen, is ook de kleur van creativiteit en fantasie en is ook een goed middel tegen neerslachtigheid. Kijk: de zonnestralen kunnen we in deze overgangstijd goed gebruiken.

Wil je deze positieve kleur ook in je huis, dan heb ik 4 tips:

geel

gele accenten door krukjes te schilderen (via stylecarrot)

tip 1:

Kleur een aantal spullen in je huis in het geel. Verf een paar krukken, zet een paar gele accessoires neer en koop een (grote) bos gele bloemen….

geel

een geel vlak als lichteffect (via women24)

tip 2:

Verf een een deel van je muren geel. Het hoeft niet veel te zijn of van hoek naar hoek. Je kunt ook een klein accent maken met een groots effect….

een gele interieursticker van haikje (via woonschrift)

een gele interieursticker van haikje (via woonschrift)

tip 3:

Maak een aantal accenten in je huis in de kleur geel. Zo kun je hele mooie interieurstickers kopen die vrolijk kleuren en je ruimte veel pit geven….

geel

een setje geel via paperstories

tip 4:

Omring jezelf met gele spulletjes! Spulletjes in je tas, een streepje geel op een bord, een stapeltje gele schriften op je tafel…

winactie

Bij dat laatste kan ik je goed helpen, want ik mag zomaar een geel pakketje weggeven van paperstories. Een set met een Rescued paper notebook, een klein notitieboekje, een klein schetsboekje, een rolletje masking tape, hartjes stickers en gele labels!
Hoe kun je dit setje winnen… nou gewoon: schrijf hieronder in een reactie waarom je het graag zou willen winnen. Wees snel, want ik zal volgende week zaterdag 28 maart de winnaar trekken.

Te laat…. er is een winnaar:

Ik ben jaloers op Jolanda, zij heeft het pakketje gewonnen!

de winactie van paperstories....

de winactie van paperstories….

En wil je meer weten hoe kleuren je sfeer kunnen beïnvloeden en waar ze voor staan? Lees dan het blogbericht de psychologie van kleuren in het interieur.[:en]

geel

de eerste narcis in onze tuin staat zij best te doen…