kleur van 2017

Greenery de kleur van 2017 volgens Pantone

Ieder jaar kiest Pantone een kleur voor het nieuwe jaar. Voor 2017 kiezen ze de kleur Greenery: Pantone nummer 15-0343. Dit is een frisse en pittige geel-groene kleur. Het is een beetje een bekende kleur zie ik. Het lijkt iets meer vergrijsd en dat past wel bij deze tijd

de kleur van 2017 Greenery

Pantone koos de kleur Greenery, omdat groen staat voor een nieuw begin. Het is een frisse en pittig geel-groene kleur die de gedachtes aan de lente oproepen, als het groen van de natuur weer begint te groeien. Het roept een nieuwe start en zorgt ervoor dat we diep adem willen halen en alles een nieuw leven willen inblazen. De kleur roept persoonlijke passies en vitaliteit op, het helpt angsten te overwinnen en verhoogt je bewustzijn in het leven.

Greenery is op zich een neutrale kleur in de natuur. Hoe meer mensen ondergedompeld zijn in het moderne leven, hoe groter hun verlangen om zich onder te dompelen in de schoonheid en de natuur. We zullen het dus terug zien in de architectuur, stedenbouw, lifystyle, fashion en design.
In het interieur is Greenery een vrij uitgesproken kleur, dat moet je wel willen en durven. Maar groen is ook weer een rustgevende kleur. Ik heb laatst een deel van mijn keuken groen geverfd en ik ervaar het niet als een dominante kleur, het komt echt neutraal over. Zoek je nog meer inspiratie kijk dan op mijn pinterestbord greenery.

Leatrice Eiseman zegt:

De pittige geelgroen helpt ons ons verlangen uit te drukken, leert ons te verkennen, te experimenteren en alles opnieuw uit te vinden. Greenery biedt ons zelfvertouwen en durf om te leven op onze eigen voorwaarden. En dat midden in een tijd waarin we herdefiniëren, wat ons succesvol en gelukkig maakt…

Nah: wat denk jij… ga je de kleur gebruiken in 2017 of ga je wachten op de nieuwe kleur van 2018? Ik ben benieuwd!

de kleur van 2017 Greenery

een frisse kleur groen via pinterest

kleur van 2017 greenery

kleuren groen via roomdecorideas

de kleur van 2017 Greenery

een velugje groen in een kinderkamer via pawleysislandposh

kleur van 2017

planten brengen veel groen in huis via mydomain

een tipje groen in de keuken via duetre