de Timbatree medium

de Timbatree medium

Elk jaar denk ik: zullen we een echte boom kopen of….? Een nepperd vind ik zo lelijk…. en kaarsjes en chocolaatjes in een boom is wel zo sfeervol. Vroeger hadden we een houten vreet-boom. We aten zelden snoep, maar met Kerst ging mijn moeder los. We hadden een soort etagère in de vorm van een kerstboom en daar verschenen de heerlijkste kransjes en chocolaatjes op. Met zo hier en daar een mandarijn… Mmmmm.

Afijn, van de week zag ik deze houten kerstboom en moest weer even aan vroeger denken. Een leuk idee en mooi alternatief: de Timbatree! De timbatree is een strak en stijlvolle houten boom, met toch alle versiermogelijkheden van een gewone kerstboom. Je kunt er kerstballen in hangen, strikjes in knopen, cadeautjes in leggen, chocolaatjes in strikken en mandarijnen en je lichtjes er in kwijt. Slim bedacht zijn de uitsparingen in de latten om (LED) theelichtjes in te zetten.

Een echte boom is prachtig, maar altijd weer zonde als je hem daarna weer moet weggooien… Voor het milieu hoef je de timbatree in ieder geval niet te laten staan, hij is namelijk gemaakt van FSC gecertificeerd brazielhout en is op verantwoorde wijze gewonnen uit duurzame Zweedse bossen. De boom is helemaal gemaakt van hout, dus je hebt geen spijkers of lijm te gebruiken. Na de Kerst kan de boom weer makkelijk uit elkaar gehaald worden en kan in de doos op zolder gezet worden. De timbatree is er in drie maten S: 90, M:120 en L:180 centimeter hoog. Bestellen kan via de website, ze zijn namelijk regelmatig in Nederland (want dat zijn ze dan ook…) En zo leuk… op het blog vind je een patroon om zelf kerstballen te breien… Denk dat Arne & Carlos blij zullen zijn met deze boom!

Timba tree large

Timba tree large

timabatree small

timabatree small

de gebreide ballen

de gebreide ballen

Ben je gek op houten bomen, maar heb je niet zoveel plek om deze timbatree neer te zetten. Misschien is de kerstboom geprint op een houten plaat een goede optie. Je kunt over deze boom, zelfmaakideetjes voor in de boom en de winactie hier meer lezen

houten kerstboom

een kerstboom geprint op hout

de Timbatree medium

de Timbatree medium

Elk jaar denk ik: zullen we weer een echte boom kopen of….? Een nepperd vind ik zo lelijk…. en kaarsjes en chocolaatjes in een boom is wel zo sfeervol. Vroeger hadden we een houten vreet-boom (jaja… de naam was door mijn moeder zelf bedacht…). We aten zelden snoep, maar met Kerst ging mijn moeder los. We hadden een soort etagère in de vorm van een kerstboom en daar verschenen de heerlijkste kransjes en chocolaatjes op. Met zo hier en daar een mandarijn… Mmmmm.

Afijn, van de week zag ik deze houten kerstboom en moest weer even aan vroeger denken. Een leuk idee en mooi alternatief: de Timbatree! De timbatree is een strak en stijlvolle houten boom, met toch alle versiermogelijkheden van een gewone kerstboom. Je kunt er kerstballen in hangen, strikjes in knopen, cadeautjes in leggen, chocolaadjes in strikken en mandarijnen en je lichtjes er in kwijt. Slim bedacht zijn de uitsparingen in de latten om (LED) theelichtjes in te zetten. Er zijn drie maten verkrijgbaar – 90, 120 en 180 centimeter hoog.

Een echte boom is prachtig, maar altijd weer zonde als je hem daarna weer moet weggooien… Voor het milieu hoef je de timbatree in ieder geval niet te laten staan, hij is namelijk gemaakt van FSC gecertificeerd brazielhout en is op verantwoorde wijze gewonnen uit duurzame Zweedse bossen. De boom is trouwens helemaal gemaakt van hout, dus je hebt geen spijkers of lijm te gebruiken. Na de Kerst kan de boom weer makkelijk uit elkaar gehaald worden en kan in de doos op zolder gezet worden. De timbatree is er in drie maten S: 90, M:120 en L:180 centimeter hoog. Bestellen kan via de website, ze zijn namelijk regelmatig in Nederland (want dat zijn ze dan ook…) En zo leuk… op het blog vind je een patroon om zelf kerstballen te breien… Denk dat Arne & Carlos blij zullen zijn met deze boom!

Timba tree large

Timba tree large

timabatree small

timabatree small

de gebreide ballen

de gebreide ballen