seizoensboom in de vensterbank met vogeltjes van strijkkralen

seizoensboom in de vensterbank met vogeltjes van strijkkralen

Strijkkralen zijn weer helemaal in…. een paar jaar geleden deden mijn kinderen het graag en veel. Ik heb samen met mijn dochter op een saaie dinsdagmiddag ze dus weer eens uit de kast getrokken. Het was even goed zoeken. Gezellig samen aan tafel, leggen naar een patroon van Krea Uglen en maar kraaltjes en kraaltjes leggen.
Van borduren en breien word je rustig, maar van strijkkralen leggen ook…. Behalve van het moment waarin je ze moet gaan strijken. Het bordje met kralen verplaatsen naar de strijkplank is ingewikkeld en het dan daar netjes neerleggen zonder dat er een kraaltje afvallen…. is een kunst. Ook moet je niet te lang en niet te kort strijken… een heel precies werkje dus. Maar het is gelukt! Onze seizoensboom zit nu vol met vogeltjes… Nog meer zin in de lente!

de vogeltjes van strijkkralen

de vogeltjes van strijkkralen

Wil je het ook maken? Dat kan, het is heel eenvoudig. Je hebt het volgende nodig:- strijkkralen met bordjes
– patroon via het blog Krea Uglen
– strijkbout
fluor stickers groen
seizoensboom of een vaas met takken
– dubbelzijdige tape of een draadje wol
Maak de vogels volgens het patroon of pas het patroon wat aan. Denk eraan dat je er ook een paar in spiegelbeeld legt, dan kijken er ook een paar vogeltjes de andere kant op. Plak dan de vogeltjes in de boom of hang ze aan takken…. Klaar!
Wil je nog meer inspiratie over strijkkralen? Ik heb er al eerder over geschreven, kijk maar eens hier en hier….

benodigdheden

benodigdheden

patroon strijkkralen via blog Krea Uglen

patroon strijkkralen via blog Krea Uglen