jonge bonsai boompjes

kleine bonsai boompjes

Iedere maand wordt er een ‘plant van de maand’ vastgesteld en de plant van januari 2013 is de bonsai boom geworden. Een bijzondere plant, want deze zou je kunnen overleven, als je hem goed verzorgd…
Al eeuwen voor Christus houdt de rijken In China zich bezig met het kweken van Bonsais. In de 12-de eeuw komen voor het eerst Bonsaiboompjes in Japan en zij brengen de Bonsaikunst vervolgens naar een hoger niveau. Als de boompjes in 1862 op de Wereldtentoonstelling in Londen staan, is ook de Europese belangstelling voor deze kunst gewekt. Het Bonsai kweken is inmiddels uitgegroeid tot een echte kunstvorm die gebaseerd is op eeuwenoude ervaringen. Het is een langdurige klus voor je bonsai-boom een echte bonsaiboom mag nomen. Een boompje is pas een mooi boompje als er een goed ritme, een perspectief, diepte en kleur is. Het boompje kan verschillende vormen aannemen, voorbeelden zijn:

de vormen en stijlen van een bonsaiboom

de vormen en stijlen van een bonsaiboom

Ik vind bonsai boompjes wel mooi, maar er hangt ook wel enige stijfheid omheen. Het is moeilijk om een leuk interieurfoto met een bonsai te vinden…. Verder heb ik niet zulke groene vingers…. Heb je deze wel: dan is het misschien wel een leuke uitdaging voor jou!?!

slaapkamer met bonsai boompjes

slaapkamer met bonsai boompjes

een terrarium voor je bonsai boom

een terrarium voor je bonsai boom

bonsai bos

een heus bonsai bos