kast met air plants

kast met air plants

Er zijn planten die je gewoon in de lucht kunt hangen, de zogenaamde air plants of Tillandsia. Deze planten zijn van het plantengeslacht Tillandsia, waarvan er meer dan 400 soorten zijn. Ze komen officieel uit Midden en Zuid Amerika. Ze meeste air plants hebben nauwelijks wortels en groeien van oorsprong tegen bomen of rotsen. De planten zijn vernoemd naar de Zweedse botanicus Elias Tillands (1640-1693), een professor aan de Abo Universiteit in Finland, omdat deze een hekel had aan water. Een van de bekendste Tillandsia-soorten is het Spaans mos.

verzorging

Je kunt wel zeggen dat deze planten makkelijk in de verzorging zullen zijn. Ze kunnen zich prima bedruppelen en ze zorgen zelf voor hun water en voedsel. Af en toe een hulpje zullen ze niet erg vinden, maar ze zullen er niet sneller van gaan groeien, want snel groot worden doen ze niet.
Dit jaar zul je de air plant veel tegen gaan komen, tenminste… ik zie ze overal op het internet ineens verschijnen…. dus wie weet!?! Ik moet zeggen: ik vind ze leuk!

air plants via etsy

air plants via etsy

een muur tuintje met air plants

een muur tuintje met air plants

kurken met air plants

kurken met air plants