een blauw interieur van Sara Sjögren

een blauw interieur van Sara Sjögren

Blauw is een rustige en neutrale kleur. Blauw werkt kalmerend en verzachtend en is de kleur van de hemel. Altijd is de blauwe hemel de plaats van de goden en de godinnen geweest. In de klassieke oudheid was blauw de kleur van de oppergod en werd het dus een bovenaardse kleur. Veel later werd dit de kleur van de adel, omdat ze verheven waren boven het gewone volk. Nu is er zelfs een kleur die koningsblauw heet….

Vroeger dacht men dat blauw ook de kracht had om kwade machten te verdrijven, daarom werden de deuren en de luiken van de huizen vaak helblauw geverfd. Nu nog zie je in Zuid-Europa nog veel blauw aan de huizen, maar dit is om de vliegen buiten te houden, want deze houden echt niet van blauw.

blauw interieur van Sara-Sjögren

tip 1: verf een wand blauw

Wie blauw als favoriete kleur heeft, blijft meestal kalm en nuchter. Je hebt een vreedzaam karakter, een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid, bent trouw, eerlijk, verstandig en een hardwerkend persoon. Laat je niet vertellen dat blauw een koele kleur is, want er zijn ook heel veel warme varianten van blauw. Kijk maar eens in de kleurenwaaier!
Dus past blauw bij jou…dan moet je het gewoon doen. Toevallig heeft flexa monaco blauw gekozen als kleur van 2013, je kunt er dit jaar dus veel over lezen. Zoek je nog meer inspiratie, kijk dan eens op mijn pinterest-bord.

tip 2. je krijgt meer blauw als je blauw meubilair neerzet

tip 2. je krijgt meer blauw als je blauw meubilair met een vloerkleed aanschaft

tip 3. Kies een mooi blauw behang, ijvoorbeeld deze van studio Ditte

tip 3. Kies een mooi blauw behang, bijvoorbeeld dit porselein behang van studio Ditte

tip 4. Zet blauwe accessoires op een blauw tafelkleed, bv. van de Hollansche waaren

tip 4. Zet blauwe accessoires op een blauw tafelkleed, bv. van Hollandsche waaren

tip 5. blauw kun je ook toepassen door een mooi werk aan de wand, bv een ixxi

tip 5. blauw kun je ook toepassen door een mooi werk aan de wand, bv een ixxi

Je kunt ook mooie blauwe dingen maken voor de wand, bv deze zelfmaker van de 101 woonideeën

tip 6. Je kunt ook mooie blauwe dingen maken voor aan de wand, bv. deze zelfmaker van oude spijkerbroeken van de 101 woonideeën