kersttafel

5 tips voor een sfeervolle kersttafel

Met Kerst koken we graag lekkere maaltijden voor onze dierbaren. Maar ik kan je vertellen dat lekker eten nog beter smaakt als ook de tafel mooi is aangekleed…. Dus wil je deze Kerst je tafel eer aan doen, dan heb ik 5 eenvoudige tips:

tip 1

Koop een mooie tafellaken, want een tafellaken is de basis voor een smaakvol gedekte tafel en een gezellige avond. Zelf vind ik de tafellakens van cottona een aanrader. Zij hebben veel tafeltextiel in allerlei formaten en in mooie hippe kleuren. Ook kun je er lopers, placemats, tafelbeschermers en servetten vinden. Wil je tafel eens ouderwets gezellig opmaken, dan kun je in het kerstmagazine op pagina 24 en 25 een stappenplan vinden.

tafelkleden

tafelkleden en servetten van cottona

tip 2

Ik ben gek op koken en ik vind het leuk om menu’s samen te stellen. Ik pak dan een stapel kookboeken en ben gerust een uur aan het zoeken. Als ik het menu heb samengesteld, vind ik het ook leuk om een menukaart te maken. Zo kan iedereen het lezen, zich voorbereiden op de maaltijd en het zorgt voor een vrolijke tafelvulling. Je kunt zelf een menukaart maken, maar je mag ook mijn  kerst-menu-ster (free printable menukaart) uit printen en gebruiken. Ben je lekker snel klaar!

menukaart

mijn kerst-menu-ster om uit te printen

tip 3

Maak mooie servetten die je op het bord legt of zet. Je hebt hiervoor 2 opties:
– je koopt mooie papieren servetten die je leuk kunt neerleggen of vouwen. Ik heb hier een pinterestbord met vouw-voorbeelden voor samengesteld. Misschien zit er een idee voor je bij..
– je schaft mooie stoffen servetten van cottona aan. Wil je deze opvrolijken, dan kun je ze opleuken met bijvoorbeeld de opstrijk-figuren van create me. Deze kun je vinden bij cadeau-cadeau. Het is een slim systeem met een zeer goede kwaliteit!

servetten

servetten opgeleukt met create me tangram

tip 4

Als je een effen tafelkleed hebt, kun je uitpakken met extraatjes om naar te kijken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor mooi servies met sprankelend glaswerk. Je kunt ook nog van alles naast je bord zetten. Een kersttakje, een kaarsje, een strikje of een mooie engeltje van papier… Ik vind deze engeltjes van haciendoelindio mooi staan. Je hoeft alleen maar te printen, ze te knippen en in elkaar te zetten…

een engeltje van haciendoelindio

een engeltje van haciendoelindio

tip 5

Eigenlijk de eenvoudigste tip die je maar kunt bedenken… Koop mooi glanzend papier en een (sterren)ponsje. Ga een kwartiertje sterretjes uit het mooie papier ponsen en strooi dit over de tafel en de vloer. Daar krijg je gelijk een blij gevoel van…

confetti

sterren confetti over tafel gestrooid

Ik wens jullie een heerlijke en sfeervolle maaltijd toe. Mocht je er een foto van maken, stuur hem dan op en dan via de mail  en zet ik hem hieronder… Want delen is altijd fijn!

menukaart

de menu kaart om uit te printen