office-attic

een werkplek op zolder via lovechicliving

De kalender heeft gesproken en het weer werkt mee…. het is winter. Daarom is het goed om nog eens te kijken of ons bovenhuis winterklaar is. Dat is goed voor het milieu en voor de eigen portemonnee.
Dus: hebt je op zolder je werk- of slaapkamer, dan heb ik de volgende 5 tips voor jou:

1. Hou de kou buiten

Met dubbel glas (liefst van HR+ of HR++ kwaliteit) bespaar je flink op de stookkosten en wordt het huis een stuk behaaglijker. Kan dit niet, of helpt het niet genoeg, dan kun je isolerende raambekleding kiezen. Met de raamdecoratie van Itzala heb je een verduisterende stof met honingraatstructuur. De speciale aluminium coating aan de binnenzijde zorgt voor een betere isolatie en een betere regeling van het binnenklimaat gedurende het hele jaar. Het is eigenlijk de enige raamdecoratie met uitkijk en die helpt bij verduistering, bescherming tegen inkijk, overmatig licht en isolatie, ofwel…alles in één.

2. Maak optimaal gebruik van je verwarming.

Sluit de gordijnen voor het donker wordt en hang geen gordijnen of andere raambekleding voor de verwarming. Zorg ook dat het gordijn goed aansluit aan het raam. Zo zijn er geen kieren en gaat er geen warmte verloren.

3. Isoleer de vloer

Vloerisolatie zorgt voor meer besparing op de energierekening dan vaak wordt gedacht én is goedkoper dan veel mensen denken. Je kunt de vloer van onderaf isoleren, maar je kunt ook een tussenlaag aanbrengen tussen de ondervloer en de toplaag. Bij een zolder kies je vaak voor de tussenlaag. Je kunt dit nog extra aandikken met een heerlijk vloerkleed op de plekken waar je zit, werkt of slaapt.

4. dicht naden en kieren

Door tocht kan het binnen in huis kil aanvoelen. Naden en kieren dichten heeft meer effect dan hoger stoken. Controleer elke ruimte in huis op naden en kieren. Denk dan ook aan ruimtes rondom leidingen en waar ze door de wand steken. Bewegende delen, zoals ramen en deuren kun je dichten met rubberen tochtbanden. Openingen en kieren kunt je  het best met kit of schuim opvullen.

5. ventileren

Dicht de ruimte onder een deur nooit helemaal af, want dat is nodig voor een goede luchtcirculatie. Een goede ventilatie is erg belangrijk is voor je gezondheid, dus af en toe ramen open en luchten is goed. Vaak wordt gedacht dat luchten veel energie kost, maar het opwarmen van droge lucht kost juist minder energie dan het opwarmen van vochtige lucht in een slecht geïsoleerd huis.

winterklaar

een slaapkamer op zolder via houseidea

winterklaar

een mooi plekje op zolder via alvhem mäkleri

winterklaar

een slaapzolder via hildrethlane