interieur van 2016

5 wensen voor het interieur van 2016 via Line Klein

Trendwatchers, de voorspellers van de toekomst, kijken een jaar of 2 vooruit. Als je leest wat zij destijds vertelden en dit naast de maatschappelijke veranderingen en de kleurtrends van 2016 legt…. Dan wens ik jullie 5 wensen voor jullie interieur van 2016:

interieur van 2016

de kleur okergoud is de kleur van 2016 via colour futures

1. Gebruik meer kleur in het interieur van 2016

Ik hou van kleur… Ik zou graag willen dat we meer kleur kiezen voor ons interieur. Met kleur maak je een ruimte persoonlijk en zet je een sfeer neer. Ook helpt kleur met het richten van aandacht en kun je met een ruimte spelen.
De kleuren okergoud of rose quartz en serenity zijn de kleuren van 2016. In materialen zie je overdadigheid als marmer, koper, goud en velours. Trends hebben altijd invloed op je kleurkeuze en het is een kunst om toch een persoonlijke keuze te maken…

Daarom wens ik jullie een mooie kleur toe die goed bij jullie leven en persoonlijkheid past.

Tip: Vind je het lastig om een passende kleur te kiezen, dan kan deze kleurkiezer je goed op weg helpen.

interieur van 2016

een plek voor aandacht voor jezelf via woonschrift

2. Meer aandacht voor aandacht in het interieur van 2016

Ik hou van ‘met aandacht voor’… Het leven gaat in een hoog tempo, er wordt veel van ons gevraagd. Je ziet daarom dat er veel aandacht voor aandacht is, we willen het anders en zijn op zoek naar de juiste manier. Langzaam leven lijkt moeilijk, we kampen namelijk ook met keuzestress. Onze agenda’s lopen snel vol en zelfs een rustmoment moeten we plannen in de agenda….

Daarom wens ik jullie een fijne warme en gezellige plek toe waar aandacht is voor geborgenheid.

Tip: Maak een fijne plek in je huis waar je echt even tot rust kan komen. Kies een mooie stoel of een hoek in de bank. Er zijn veel varianten in allerlei stijlen te vinden bij Eyoba Deze plek kleed je aan met relax-spullen die daarbij horen, zoals een mooi kussen, een zacht plaid en een fijn boek.

lagen voor en over elkaar met een hanglamp via hanglampencenter

lagen over elkaar met een hanglamp via hanglampencenter

3. Leef als een kunstenaar in het interieur van 2016

Ik hou van kunst… We krijgen weer zelfvertrouwen en durven meer nu de crisis bijna voorbij is. Voor wie echt de controle durft los te laten is de nieuwe interieurtrend ‘Atelier’ een plan, daarin leef je als een kunstenaar. Ook ben ik blij dat niet alleen beelden meer het belangrijkste zijn, maar dat teksten weer een grote rol gaan spelen in ons leven.

Daarom wens ik jullie dat je de de kunstenaar in jezelf naar boven kunt halen en kleurrijke lagen in je interieur kunt aanbrengen.

Tip: Maak sfeerhoekjes in je interieur waarin je lagen voor elkaar zet of hangt en daarmee diepte creëert. Zet en hang een aantal posters voor elkaar, hang mooie en voordelige hanglampen op, zet er planten en andere mooie dingen bij.

de natuur in huis via interiorjunky

de natuur in huis via interiorjunky

4. Breng de natuur in het interieur van 2016

Ik hou van natuur… We weten instinctief dat natuur ons tot rust brengt en dat buiten zijn gezond is. Er zijn veel mensen aan het moestuinieren geslagen, ook ik heb een fijne moestuin en werk er graag in. Je ziet dat er nog steeds veel aandacht is voor groen in huis en dat er steeds meer keuze in bijzondere planten is. We halen als het ware de natuur in huis.

Daarom wens ik jullie een groen huis toe, want planten laten je interieur nog meer leven!

Tip: Hou je van planten kies dan een paar mooie exemplaren uit die je bij elkaar zet of hangt. Er zijn veel leuke potten en mogelijkheden om ze in een mooie compositie te gebruiken.

interieurtrend 2016

structuur en ruimte foto via romain richard

5. Structuur en ruimte in het interieur van 2016

Ik hou van structuur… Wij (en zeker mijn pubergezin) hebben behoefte aan structuur. Structuur brengt rust en dus duidelijkheid en veiligheid. Maar het is tweeledig, want je kunt pas losbreken als er structuur is om uit los te breken. Dat is ook belangrijk!

Daarom wens ik je structuur toe en hoop dat je van beide kanten kunt genieten!

Tip: Zorg ervoor dat er structuur en overzicht is. Ruim alles op en wees voorspelbaar in je interieur. Leg alles op vaste plekken, zorg dat in je week opruimen gepland is. Rommel vraagt om rommel en een opgeruimd huis blijft netter!  Wil je graag echt eens goed opruimen, lees dan iets over Marie Kondo. Maar… zoals gezegd: af en toe moet je uit je structuur losbreken!

de kleur van 2016 volgens pantone via instagram

de kleur van 2016 volgens pantone via instagram

Zoek je nog meer inspiratie, kijk dan eens op mijn pinterestbord interieurtrends 2016

[bol_product_links block_id=”bol_569ace3234003_selected-products” products=”9200000036034901,9200000028423640,9200000051724801″ name=”boeken van Kondo” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″][:]